Sahurda nələr yemək lazımdır? Bütün günü sizi tox saxlayacaq və susuz qalmayacağınız 11 yemək
11 ayın bir göz qırpımında necə keçdiyini söylədiyimiz zaman, bu 11 ayın sultanı olan Ramazan yenidən bütün nemətləriylə gəldi. İndi ləzzətli sahur süfrələri qurmağın və eyni masanın ətrafında iftarda sevdiklərimizlə görüşməyin vaxtıdır.
Əlbətdə ki, Ramazan ayı ilə hər il olduğu kimi bəzi suallar gündəmdədir, bəlkə də ən vacibləri "Sahurda nə yeyək?" və ya "Sahurda nə yemək lazımdır?" kimi suallardır əslində. Çünki yalnız sahur zamanı bizi doyuran qidaları öyrənməklə yanaşı, bütün gün susamayacağımız və bədənimizə lazım ola biləcək maddələr ehtiva edən, eyni zamanda çox büdcə lazım olmayan sahur dadları tapmaq da kifayətdir.
Sahurda sizi doyduran reseptlər siyahısını sizin üçün hazırladıq: Sahurrda masanıza rəng əlavə edəcək və bütün günü doyuracaq 11 Ləzzətli tərif: 11 ayın bir göz qırpımında necə keçdiyini söylədiyimiz zaman, bu 11 ayın sultanı olan Ramazan yenidən bütün nemətləriylə gəldi. İndi ləzzətli sahur süfrələri qurmağın və eyni masanın ətrafında iftarda sevdiklərimizlə görüşməyin vaxtıdır.
Yumurta
"Sahurda nə yemək lazımdır?" Sahur yeməklərində ən çox seçilən qidalardan biri də yumurtadır. Bol miqdarda protein və uzun müddət tox tutması onu masanın ulduz adlarından birinə çevirir. Eyni zamanda, istehlak edilə bilən ən qənaətli və ləzzətli variantlardan biridir.
Əlbəttə ki, yumurta istehlak edərkən onu necə bişirdiyimiz də böyük əhəmiyyət daşıyır. Çox susuzluğa səbəb ola biləcək çili bibəri və bol duz kimi ədviyyatlarla istehlak etməməyə və yemək bişirərkən bol yağ tələb edən üsullardan çəkinməyə ehtiyac var. Eynilə, sahurda yumurtaları kolbasa və pastrami kimi ədviyyatlı və susuz qidalarla birləşdirmək lazım deyil.
Bu səbəbdən yumurtaları qaynadılmış, bişmiş şəkildə yeməlisiniz və sahurda olduğu kimi istifadə edə biləcəyiniz 2 praktik və ləzzətli yumurta reseptlərini sizinlə bölüşürük: yumurta resepti , göbələk yumurtası resepti
Süd
Yumurta kimi, süd də bol protein ehtiva etdiyi və gün boyu toxluq hissi verdiyi üçün sahurda istifadə edilə bilən ən dadlı seçimlərdən biridir. Bunlara əlavə olaraq, bədənin maye ehtiyacını ödəmək baxımından da çox qiymətlidir. Bir çox mütəxəssisin fikrincə, sahurda südün içərisinə darçın əlavə etmək də vacib bir faydadır.
Darçın
Bədənin şəkər ehtiyacını ən sağlam təmin edərək toxluq hissi təmin etmək və qan şəkərini tarazlamaq üçün, həm dəağız qoxusunun qarşısının alınmasında darçının müntəzəm istehlak edilməsi müsbət rol oynayır. Bütün bu xüsusiyyətlər sayəsində Ramazan ayında darçından bol istifadə etməyi vərdiş halına gətirmək lazımdır.
"Sahurda darçını necə istifadə etməliyəm?" deyirsizsə, dərhal izah edək. Bunu bir stəkan südün içinə əlavə edərək və ya bir yulaf əzməsi-süd qarışığı edib əlavə edib qiymətləndirə bilərsiniz. Əlbətdə ki, seçimləriniz bununla məhdudlaşmır, yaradıcılıq sizə aiddir.
Qatıq
Oruc tutarkən bədən uzun müddət ən çox ehtiyac duyulan maddələrdən, sudan və bir çox minerallardan uzaq durur. Bu, gündəlik həyatı təsir edir və bir insan çox tez ac, susuz, yorğun və enerjili hiss edə bilər. Bu problemlərin öhdəsindən gəlmək üçün sahurda nə yeyəcəyinizi həqiqətən yaxşı bilmək lazımdır.
Bədənin bütün gün ehtiyaclarını ödəmək üçün minerallarla zəngin və bədənin maye ehtiyaclarını ödəməyi bilən qatıqdan çox istehlak etmək lazımdır. Bu səbəbdən istəsəniz evdə hazırlanan qatıq reseptimizi qiymətləndirib qablarda bir qaşıq qatıq qatıq yeyə bilər və ya bol su, noxud və buğda kimi protein tərkibli maddələrlə qarışdıraraq dadlı bir şorbaya çevirə bilərsiniz. . "Tam olaraq necə olacaq?" Deyirsinizsə, sizi ayran peyvəndi şorbası reseptinə yönəldə bilərik.
Xiyar və göyərti ilə hazırlanmış salat
Yumurtalarımızı bişirdik, südümüzü stəkana qoyduq. Masaya bir az rəng və bir az daha ləzzət əlavə etməyin vaxtı gəldi. Bu nöqtədə yeməli salat reseptləri işə başlayır , o salatda doğrayacağınız bol xiyar ilə susuzluq hissinin qarşısını ala bilərsiniz, istifadə edəcəyiniz digər göyərtilər isə ehtiyac duyacağınız vitamin və minerallarla qarşılaşacaq.
Yalnız diqqətli olun, sahur üçün salatlarda istifadə edəcəyiniz souslara diqqət yetirməli, bol yağlı və ədviyyatlı souslar hazırlamalı, hətta doğrayacağınız xiyar və digər göyərtiləri mümkün qədər təbii şəkildə yeməyə çalışmalısınız və sous əlavə etməməlisiniz.
Çiy badam
Bildiyiniz kimi, badam qidalı lif və minerallar baxımından çox faydalıdır və diyetaların olmazsa olmazı qidalarından biri və sağlam qidalanma proqramlarıdır. Budur Ramazan gələndə bütün bu xüsusiyyətlərlə sahur masalarında mütləq görünməli olan adlardan biri. Uzun müddət tox qalmaq və bütün günü enerjili hiss etmək istəyirsinizsə, sahurda bir ovuc badam yeyə bilərsiniz. Ancaq başlanğıc deyək, bəhs etdiyimiz badam çiy badamdır. Qızardılmışları seçməmək daha yaxşı olardı, çünki onlar çox duzlu ola bilər və çox fərqli proseslərdən keçmiş ola bilər, xəbərdarlıq edək.
Yayılmış yulaf
Yemək hazırlamaqdan əziyyət çəkməmək və bütün günü formada qalmaq istəyənlərdənsinizsə, yulafdan dəstək ala bilərsiniz. Tərkibimizdə kalium, maqnezium və folik turşusu kimi faydalı bir çox maddənin yanında qida liflərindən ibarət olan yulaf, bütün günü tox tutmaqla yanaşı enerjili hiss etməyinizə səbəb olacaqdır. Bazarlardan asanlıqla əldə edə biləcəyiniz yulaf ununu alın və sahur üçün də çox uyğun olan südlə qarışdırın. İstəsəniz, çiy badam, darçın və ya az şəkərli meyvələr əlavə edin və yeməkdən zövq alın. Bu belədir!
Noxud
Səhər saatlarında yediklərinə görə gün ərzində aclıq hiss edənlərdənsənsə, səni bir az daha doyduracaq və eyni zamanda vücudunu ehtiyac duyduğu proteinlə təmin edəcək ləzzət axtarırsan axtardıqlarınızı baklagillerde tapa bilersiniz. Xüsusilə noxudla hazırlaya biləcəyiniz pasta və falafel kimi fərqli noxud küftələri sahur masalarınıza çox uyğun olacaq. Ancaq baklagiller təəssüf ki, qaz əmələ gətirən qidaların yanında qidalandırıcıdır, bilirsiniz, amma xatırlataq.
Alma
Sahurda şirin bir şey yemək istəyirsinizsə, şərbət və ya süd, şokolad, cem və ya bal ilə bir şirin yemək yerinə təzə meyvələr seçməlisiniz. Əks təqdirdə, çox susuz ola bilər, bədəninizin tarazlığını poza bilər və o gün oruc tutarkən çox yorğun və zəif hiss edə bilərsiniz.
Meyvə yemək istəyənlər üçün tövsiyəmiz əlbətdə alma. Pektin adlanan maddə və bol miqdarda qida lifləri sayəsində uzun müddət toxluq hissi verir, həzm sisteminin sağlam fəaliyyətini dəstəkləyir və tərkibindəki şəkər tərkibindən əsəbiləşmir. Mis.
Unutmayın, Ramazan ayında əlinizdə fərqli reseptlər olmasını istəyirsinizsə, bu resept siyahılarını bir küncdə saxladığınızdan əmin olun:
Sahurda nə yemək lazımdır?
"Sübh qabağı yeməkdə nə yemək lazımdır?" İndi sualın ən faydalı və ləzzətli cavablarını tapdıqdan sonra nədən uzaq durmalı olduğumuza keçək. "Sahurda nə yeməməli?" deyə düşünürsünüzsə, bu yazı sizin üçündür:
Əvvəlcə sahurun oruc tutarkən əsla qaçırılmaması lazım olduğu bir yemək olduğunu xəbərdar edək. Axşam yatmazdan əvvəl yemək və yatmaq, ertəsi gün iftaradək heç nə yeməmək bədən üçün çox zərərlidir. Uzun müddət yeyib-içməkdən uzaq olacaq cəsədi bu qədər uzun müddətə məruz qoymamaq və imsak vaxtına yaxın oyanıb səhur etmək vacibdir.
Heç vaxt sahur masasına bol yağlı və şəkərli qidalar qoymamalısınız. Bir gün əvvəl qurduğunuz iftar süfrəsindən Kallavi yeməkləri, çoxlu şərbətli desertlər və ya bir çox başqa seçim praktik, cəlbedici və sahurda istifadə etmək ləzzətli görünsə də, bədəniniz üçün doğru seçim olmaya bilər. Bir çox mütəxəssis sahur üçün ağır yeməklər və şəkərli desertlər yemək əvəzinə yüngül, lakin doyurucu səhər yeməyi hazırlamağı məsləhət görür.
Nəhayət, yuxarıda dediyimiz kimi, kolbasa və donuz əti kimi ədviyyatlı və işlənmiş qidalardan, yararsız qidalardan, susuzluğu yüksək olan zeytun, duzlu tomat pastası, mürəbbə və bal kimi ləzzətlərdən çəkinmək lazımdır.